A több mint 80 éves múlttal rendelkező Rösler németországi gépgyártótól egy minőségi polírozógépet vásároltunk.

A gép beszerzését egy összetett alkatrészgyártási projektünk indikálta, ahol a gyártott gépalkatrész forgácsolt felületeire nagyon magasfényű polírozást ír elő a megrendelő.

Korábban hagyományos kézi polírozással értük el a szigorú felületi minőséget, de az igényelt darabszám folyamatos növekedése és a kézipolírozás fizikai igénybevétele miatt úgy döntöttünk, hogy gépesítjük a polírozást.

A gép főeleme a munkadarabok önálló mozgására kifejlesztett 320 literes formára öntött tartály. Ebbe a polírozandó alkatrészek és az ún. „media” granulátumok kerülnek. A tartály kapacitását kitöltő koptató-media mellé polírozópaszta kerül bekeverésre, majd a munkafolyamat közben víz és egy speciális adalékanyag kerül és ezek együttesen tartják az „egyensúlyt” a rendszerben. A koptatógépekhez hasonlóan a rezgőmozgást - a munkadarabok áramoltatását - egy nagyteljesítményű vibromotor biztosítja. A gép vezérlése korszerű PLC-vel van összekötve, aminek segítségével a csiszolási folyamatokat optimalizálni lehet.

A leszállított gépről a CNCMedia Kft. a Rösler GMBH megbízásából egy rövid videó összeállítást készített üzemeinkben, amit itt tekinthet meg: https://youtu.be/fkJ6qMTwE3I/

Amennyiben igény mutatkozik más vállalatoknál is egyedi vagy sorozat-termékek polírozására szívesen állunk rendelkezésre.Előző Következő